Over ons

Wandeleiland is de ‘eilandafdeling’ van Voettochten, een kleinschalige wandelreisorganisatie. Al meer dan 29 jaar pionieren we op onze eigen manier door prachtige gebieden in Europa en Afrika. Omdat we regelmatig op Madeira, Gran Canaria, El Hierro, La Gomera, la Palma, de Kaapverdische eilanden enz. enz. komen weten we er de weg en hoe er te komen. Wij organiseren groepsreizen. En omdat er veel vraag is naar individuele reizen nu ook wandeleiland. Plan je eigen reis of laat het ons doen. En geniet op één of meer mooie, ‘warme’ of ‘koude’ eilanden! Ooit gehoord van Brava, Rum of Aran Island? Met ons kun je er heen.

■ San Bartolomé.

Het was daar genieten. Niets veel toeristen (alleen als bus 18 ’s morgens om half 10 arriveerde met een stel wandelaars), niets herrie en drukte. Wel prachtige wandelpaden, vergezichten, palmen, plantages, rotsformaties en indrukwekkende barranco’s! En zo hebben we een groot deel van het hele eiland (te voet) verkend in al die keren dat we er nog geweest zijn. Een feest van herkenning, genieten van het mooie weer én de mooie natuur. We liepen over de eeuwenoude koningspaden en genoten van de woestijnachtig aandoende omgeving in de barrancodalen. We beklommen de koningsberg, maar vergaten ondertussen ook het strand en zee niet. Want een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan is nooit weg!

Wandelreisorganisatie.
En als je dan toch een kleinschalige wandelreis-organisatie runt, dan kun je ook anderen met dit prachtige eiland kennis laten maken. Twintig jaar geleden begonnen we met onze eerste wandelvakanties op Gran Canaria en sinds die tijd staan ze nog steeds op ons programma. Voor info uit 2014 klik hier

■ Vijf casitas.
En dus – eigenlijk in de lijn van de verwachting – de volgende stap. Laat ook mensen vanuit hun eigen stek en naar eigen keus kennismaken met Gran Canaria. Dat was snel gerealiseerd. Vanuit een vijftal huisjes werden individuele wandelvakanties aangeboden. Vertrek het hele jaar door mogelijk met minimaal 2 personen in een huisje naar keuze. Er was veel vraag en ongeveer 180 mensen boekten. En daarom nu een aparte site meer huisjes, meer wandelingen, meer aanbod.

■ Aparte site.
En bedenk dan even een naam! Het woord eiland moest erin zitten, verder huisjes en wandelen. Eilandhuisjes.nl was het niet helemaal, Wandeleilandhuisjes.nl een
beetje lang, eiland.nl dekte de lading niet, wandelhuis.nl zagen we niet zitten en dus werd het wandeleiland.nl. De naam was nog niet gedeponeerd en het registreren was in een paar muisklikken geregeld!

■ En verder.
blijven we volop bezig met wandeleiland.nl. Regelmatig zijn we op La Palma, Madeira, Tenerife, Samos, La Gomera of Gran Canaria te vinden om meer wandelroutes uit te zetten en bijzondere onderkomens te zoeken. En inmiddels hebben we ook de Faeröer eilanden en heel veel andere eilanden aan ons bestand toegevoegd.

Laatste update op